Patelnia o nieprzywierającej powierzchni iCook™ z wytrzymałym systemem trzech powłok, łatwa w użytkowaniu i czyszczeniu.
Korzyści dla Ciebie
- Nakładana plazmowo w bardzo wysokiej temperaturze tytanowa powłoka wzmacniająca zwiększa wytrzymałość powierzchni, dzięki czemu jest ona pięć razy bardziej odporna na ścieranie w porównaniu z poprzednią generacją iCook Patelni o nieprzywierających powierzchniach.
- Trójwarstwowa powłoka zapobiegająca przywieraniu została wyprodukowana bez PFOA, ołowiu, kadmu ani niklu.
- Patelnia o nieprzywierającej powierzchni iCook jest wykonana w technologii Impact Bonding z wytrzymałym dwuwarstwowym spodem pokrytym powłoką zapobiegającą przywieraniu.
- Patelnia umożliwia przyrządzanie potraw z zastosowaniem niewielkiej ilości tłuszczu, a nawet bez jego użycia, dzięki czemu pomaga prowadzić zdrowy styl życia.
- Patelnie i pokrywki idealnie do siebie pasują. Pokrywki można również odwrócić, co zapewnia oszczędność miejsca podczas przechowywania naczyń oraz pozwala uniknąć uszkodzenia powłoki zapobiegającej przywieraniu.
Zalety
Patelnie o nieprzywierających powierzchniach iCook stanowią niezbędne wyposażenie każdej kuchni. Patelnie zostały zaprojektowane i wyprodukowane we Włoszech. Posiadają najnowszej generacji powłokę zapobiegającą przywieraniu.
Nieprzywierająca trójwarstwowa powłoka powoduje uwalnianie cennych składników odżywczych z pożywienia i jest łatwa w zmywaniu. Błyskawicznie usuniesz z niej resztki ciasta naleśnikowego oraz jajecznicy.
Ergonomiczny uchwyt posiada wewnętrzne metalowe wzmocnienie, które zapobiega jego odłączeniu się od patelni wskutek termicznego uszkodzenia.
Odkryj na nowo radość przyrządzania zdrowych posiłków dzięki Patelniom o nieprzywierających powierzchniach iCook. Ciesz się przygotowywaniem pysznych dań z niewielką ilością oleju lub bez niego dla swojej rodziny i znajomych, niezależnie od tego, czy dopiero stawiasz pierwsze kroki w kuchni, czy jesteś zawodowym kucharzem.
Ciekawostki
- Patelnia o nieprzywierającej powierzchni iCook jest wykonana w technologii Impact Bonding.
- Składa się z dwóch trwale połączonych warstw ze stali nierdzewnej tworzących aluminiowy korpus kompatybilny z płytami indukcyjnymi.
- Spód Patelni o nieprzywierającej powierzchni iCook nie odkształca się i pozostaje płaski przez cały czas smażenia, zapewniając optymalne rezultaty przyrządzania posiłków.
- Powłoka zapobiegająca przywieraniu pozwala na bezpieczne gotowanie i smażenie w temperaturze do 230°C (czyli wyższej od typowej temperatury gotowania i smażenia).
- Szklane pokrywki są wykonane ze szkła hartowanego odpornego na szok termiczny.
- Zgłoszenie patentowe na wzór użytkowy w USA dla patelni i pokrywki #D922131.
- Zgłoszenie patentowe na wzór użytkowy w USA dla uchwytu nr 29/713176 .
- Przyznany patent na wzór użytkowy w USA dla uchwytu z metalowym wkładem i osłoną, numer patentu USA 7624893.
- Do Patelni iCook o nieprzywierającej powierzchni dostępne są również części zamienne: długi uchwyt i pokrywka.
Właściwości
- Pięć razy bardziej odporne na ścieranie w porównaniu z poprzednią generacją iCook Patelni o nieprzywierających powierzchniach. Powodują szybkie uwalnianie cennych składników odżywczych z pożywienia i są łatwe w zmywaniu. Umożliwiają przyrządzanie potraw z zastosowaniem niewielkiej ilości tłuszczu, a nawet bez jego użycia, dzięki czemu pomagają prowadzić zdrowy styl życia.
- Są wykonane z aluminium i stali, dzięki czemu pasują do większości typów kuchenek, w tym indukcyjnych. Aluminiowy korpus zapewnia doskonałe rozprowadzanie ciepła, co zapewnia szybkie i równomierne gotowanie potraw — nawet przy bocznych ściankach patelni.
- Trójwarstwowa powłoka zapobiegająca przywieraniu zastosowana w Patelniach iCook została wyprodukowana bez ołowiu, kadmu, niklu ani PFOA.
Sposób użycia
- Patelnia o nieprzywierającej powierzchni umożliwia przyrządzanie potraw z zastosowaniem niewielkiej ilości tłuszczu, a nawet bez jego użycia, dzięki czemu pomaga prowadzić zdrowy styl życia.
- Patelnie są dostępne w dwóch rozmiarach, więc możesz wybrać produkt o średnicy dostosowanej do danej potrawy oraz ilości przyrządzanego jedzenia. Przygotujesz dokładnie tyle, ile chcesz — nic się nie zmarnuje!
- Patelnie należy myć ręcznie, a następnie osuszyć ścierką do wycierania naczyń. Naczyń nie wolno myć w zmywarce, ponieważ spowoduje to zmatowienie uchwytów i może uszkodzić powłokę zapobiegającą przywieraniu.
- Używaj patelni do smażenia tylko na małym lub średnim ogniu.
- Patelnie i pokrywki idealnie do siebie pasują. Pokrywki można również odwrócić, co zapewnia oszczędność miejsca podczas przechowywania naczyń oraz pozwala uniknąć uszkodzenia powłoki zapobiegającej przywieraniu.